Outplacement

Helping Hand Coaching helpt bedrijven bij outplacement van 7a2ad637-5237-4003-b09f-b4ea741827c9medewerkers.

Als er binnen uw organisatie geen plaats meer is voor één of meerdere werknemers, biedt Helping Hand Coaching ondersteuning door het begeleiden van medewerkers naar een baan elders.

Het verliezen van werk staat in de top tien van ingrijpende live events. Daarom is het belangrijk om zorgvuldig aandacht te schenken aan dit proces van verandering. Het is onze overtuiging dat er dan ruimte komt om ook weer nieuwe kansen te zien en nieuwe stappen te zetten.

Helping Hand Coaching is effectief door een zorgvuldige en betrokken werkwijze.

Helping Hand Coaching biedt ondersteuning op maat. Voor iedere medewerker wordt na een intakegesprek vastgesteld welke ondersteuning nodig is. Er wordt een traject samengesteld uit een of meerdere van de volgende onderdelen:

  • Het leren omgaan en met veranderingen.
  • Het maken van een persoonlijk profiel, bestaande uit capaciteiten, competenties, werkwaarden en werkdoelen.
  • Het vaststellen van interesse gebieden en het maken van een werkprofiel dat aansluit bij het persoonlijk profiel.
  • Sollicitatievaardigheden, zoals het opstellen van een cv en motivatiebrief en netwerken, voorbereiding op het sollicitatiegesprek.
  • Benaderen van de arbeidsmarkt door oa vacatures zoeken en het gebruik van netwerken en social media hierbij. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een wekelijks actieplan. Helping Hand biedt ondersteuning bij het zoeken naar vacatures en zal daarbij ook gebruik maken van haar eigen netwerk.

De begeleiding kan zowel individueel als in groepen plaats vinden. Er zal naast face tot face begeleiding ook van e-coaching gebruik worden gemaakt.