Re-integratie van personeel

Helping Hand Coaching helpt bedrijven bij re-integratie van medewerkers.

Helping Hand begeleidt uw medewerkers naar een passende (nieuwe) baan en werkomgeving. Dit kan binnen de eigen organisatie zijn, maar ook daarbuiten.

Wanneer een werknemer door ziekte niet meer in staat is de eigen werkzaamheden uit te voeren, dan betekent dat de werkgever samen met de werknemer op zoek moet naar ander werk dat de werknemer nog wel uit kan voeren. In eerste instantie zal er binnen de eigen organisatie worden gezocht naar vervangend werk. (re-integratie 1e spoor). Als dit niet haalbaar blijkt zal ook buiten de eigen organisatie worden gezocht naar ander werk. (re-integratie 2e spoor).

Helping Hand Coaching is effectief door ondersteuning op maat.

Voor iedere medewerker wordt na een intakegesprek vastgesteld welke begeleiding nodig is. Er wordt een traject samengesteld uit een of meerdere van de volgende onderdelen:

  • Het leren omgaan en met veranderingen.
  • Het maken van een persoonlijk profiel, bestaande uit capaciteiten, competenties, werkwaarden en werkdoelen.
  • Het vaststellen van interesse gebieden en het maken van een werkprofiel dat aansluit bij het persoonlijk profiel.
  • Sollicitatievaardigheden, zoals het opstellen van een cv en motivatiebrief en netwerken, voorbereiding op het sollicitatiegesprek.
  • Benaderen van de arbeidsmarkt door oa vacatures zoeken en het gebruik van netwerken en social media hierbij. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een wekelijks actieplan. Helping Hand biedt ondersteuning bij het zoeken naar vacatures en zal daarbij ook gebruik maken van haar eigen netwerk.

De begeleiding kan zowel individueel als in groepen plaats vinden. Er zal naast face tot face begeleiding ook van e-coaching gebruik worden gemaakt.